Shantala-babymassage is in de eerste plaats een leuke manier van contactmaken met je baby. Het is een ontspannen en liefdevolle manier om je baby beter te leren kennen en begrijpen. Deze praktische, eenvoudige massage is een goede aanvulling op de dagelijkse verzorging. De massage werkt ontspannend en rustgevend bij darmkrampjes, overgevoeligheid en onrustige babys. Babymassage bevordert de groei, de doorbloeding van de huid en stimuleert de zintuigen.

Eigenlijk is massage een te groot woord. Bij babymassage leer je je baby z aan te raken, dat zowel je baby als jijzelf er gelukkig van wordt. Liefdevolle aanraking behoort tot de belangrijkste levensbehoeften van een baby. Door babymassage wordt het contact met je baby intensiever, het geeft rust en ontspanning, k aan jou als verzorger.

Inmiddels is ook wetenschappelijk aangetoond dat babymassage goed is voor de ontwikkeling en een helende werking heeft. Het bevordert een veilige hechting, de band tussen jou en je baby wordt versterkt. Dat is niet alleen voor nu, maar ook voor later heel belangrijk en kan veel gedragsproblemen voorkomen. Daarom is babymassage niet alleen geschikt voor babys met 'problemen', maar voor alle babys het mooiste geschenk wat je ze kan geven.

Lees verder op de volgende pagina.
Logo Marianne Oosterwijk Babyconsulent
Bo