Conny's review

Onze oudste dochter heeft een aantal jaren slecht geslapen. Als kleineábabyásliep ze nog wel als een roosje, na iedere voeding viel ze aan de borst in slaap.áZe huilde alleen als ze honger had, althans dat dachten wij. En als ze honger had dan kreeg ze de borst.áDat ze uiteindelijk na een paar maanden niet zonder borst meer in slaap kon vallen had ik van te voren niet voorzien. Zo langzamerhand was er een 'verkeerd' slaappatroon en ritme ontstaan waardoor we heel lang met het slapen getobd hebben.

Pas later las ik in diverse boeken over hoe je je kleintje hoe jong ook al een ritme en goede slaapassociaties kan aanwennen. Niet door maar te laten huilen wat voor ons helemaal niet goed voel maar door te kijken naar de signalen van deábaby. Wat heeft hij/zij nodig en wat 'vertelt' hij/zij.
Toen ik eenmaal zwanger was van ons tweede kindje was ik dan ook vastbesloten om het dit keer 'anders' te doen dan bij de eerste. Om ons hierbij te helpen hebben we al snel na de kraamweek Marianne ingeschakeld. Zij heeft ons geholpen met te kijken naar de signalen van honger, moeheid, last van boertje of krampjes etc. Ze heeft ons geholpen bij het inbakeren en liefdevol in slaap laten vallen in eigen bedje in plaats van aan de borst, wiegend in onze armen, etc.

Lees verder op de volgende pagina.
Ga terug naar de vorige pagina.
Logo Marianne Oosterwijk BabyconsulentBabyconsulent